Windows'da disk belleği dosyasının 4.095 MB olan boyut üst sınırı nasıl aşılır

Windows'da disk belleği dosyası boyutunu ayarladığınızda, ilgili belgelerde disk belleği dosyası için seçebileceğiniz en büyük boyutun 4.095 megabayt (MB) olduğu bildirilir. Bu sınır, x86 işlemcilerde kullanılan sayfa eşlemesi nedeniyle belirlenmiştir. Bu işlemciler disk belleği dosyası başına daha fazla sayfayı işleyemez. Bu, birim başına belirlenen sınırlıdır; daha büyük bir disk belleği dosyasına gereksinim duyarsanız bir veya daha fazla sürücüde bu büyüklükte disk belleği dosyaları oluşturabilirsiniz. Kullanılabilir ek sürücüler veya birimler yoksa, aynı sürücüdeki farklı klasörlere yerleştirerek birden çok disk belleği dosyası oluşturabilirsiniz.

Bununla birlikte, Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) tabanlı bir bilgisayarda, 4.095 MB'den daha büyük tek bir disk belleği dosyası oluşturabilirsiniz.

Notlar Daha büyük bir disk belleği dosyası oluşturmak için, Fiziksel Adres Uzantısı (PAE) çekirdeğini yüklemelisiniz. Windows Server 2003'te, sunucuda Anında Eklenen Bellek aygıtları kullanılıyorsa PAE otomatik olarak etkinleştirilir. Alternatif olarak, Boot.ini dosyasına /PAE anahtarını ekleyerek PAE çekirdeğini etkinleşmeye zorlayabilirsiniz.

4 GB veya daha fazla RAM bulunan bilgisayarlardan tam bellek dökümü almak için de, Boot.ini dosyasında /MAXMEM anahtarının kullanılması gerekir. Bellek dökümünün başarıyla oluşturulabilmesi için, sistem bölümündeki disk belleği dosyalarından biri, bilgisayarda yüklü olan RAM miktarından 1 MB daha büyük olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TERMINAL SERVICES UNLIMITED

Uzak Masaüstü Bağlantı Geçmişini Silmek

Putty Komut dizini