Web Konferans Sistemi



Bilişim teknolojileri birçok alanda büyük gelişmelerin yaşanmasını sağladı. Eğitim alanında da çok önemli gelişmeler yaşandı. Bu gelişmelerden birisi de, bilişim teknolojileri yardımı ile insanlara okula gitmeden eğitim vermemizi sağlayan “uzaktan eğitim kavramı” oldu. Ülkemizde de birçok üniversite uzaktan eğitim ile ön lisans ve yüksek lisans programları açtı. Uzaktan eğitim kavramı uzun bir zamandır hayatımızda olmasına rağmen verimliliği konusunda tartışmalar yaşandı, halen de yaşanmaktadır. Temel tartışma noktası ise çoğu zaman etkileşim kavramı oldu. Uzaktan eğitimde öğretmen ile öğrenci arasında yeterince etkileşim sağlanamadığı ve bunun sonucunda da uzaktan eğitimin yeterince verimli olamadığı üzerinde söylemler geliştirildi. Elbette bunların bir kısmı haklı eleştirilerdi.

Uzaktan Eğitim kavramında bu etkileşim sorununu çözmek için farklı yöntemler ve araçlar kullanıldı. Bunlardan birisi “Web konferans sistemleri”dir. Web konferans sistemleri internet üzerinden görüntülü, sesli ve yazılı derslerin yapılmasına imkân tanımıştır. Web konferans sistemleri konusunda birçok firma ücretli veya ücretsiz birçok yazılım üretmiştir. Bu sistemlerden birisi de Arastiriyorum.com üzerinden sunulacak olan Web konferans sistemidir.

Arastiriyorum.com, ücretsiz bir Web konferans sistemidir. Temelde Arastiriyorum.com bize iki farklı seçenek sunmaktadır. Şimdi bunlara daha yakından bakalım:

Free Seçeneği:Bu seçenek ile hiçbir kurulum veya yapılandırma işlemi yapmadan wkon.arastiriyorum.com sitesi üzerinden kendimize ait bir hesap oluşturabilir ve bu hesap üzerinden 20 kişiye kadar Web konferanslar verebiliriz.

Pro Seçeneği: Bu seçenekte ise aylık 20 TL gibi bir ücret ödeyerek 50 katılımcıya kadar Web konferanslar düzenleyebiliriz. Bu seçenekte de herhangi bir kurulum veya yapılandırma yapmamıza gerek yoktur. Sistem üzerinde kendimize bir hesap açmış olmamız yeterlidir.

Bunun yanında sistemin diğer önemli özellikleri aşağıda verilmiştir. Bunlar;

•Sesli ve videolu sohbet
•Chat bölümü
•Kurulum gerektirmemesi
•PowerPoint ve PDF dokümanları ile sunum imkânı
•Sistem içerisinde genel ve özel mesajlaşmalara izin vermesi
•Ekran paylaşmaya imkân vermesi
•Online Web konferanslarını kaydetme ve daha sonra yayınlama imkânı
•Outlook entegrasyonu ile e-mail ve takvim yönetimi imkânı

Ayrıca sistem şu anda Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Apple Safari ile sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Yani bu durumda bu sistemi hem Linux, hem Windows hem de Mac OS kullanıcıları rahatlıkla kullanabilir.

Şimdiye kadarki deneyimlerime dayanarak sistemin en iyi Mozilla Firefox ile çalıştığını söylemek yanlış olmaz. Takvim özelliği sayesinde çeşitli günlük, haftalık veya aylık Web konferansları çizelgesi oluşturmamız da mümkün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uzak Masaüstü Bağlantı Geçmişini Silmek

TERMINAL SERVICES UNLIMITED

Gpupdate Komutu